KIMO International

KIMO International

KIMO Nederland en België is een onderdeel van KIMO International. KIMO International is een internationale milieu- en veiligheidsorganisatie voor lokale overheden in Noord-Europa in landen rond de Noordelijke zeeën. Tot het aandachtsgebied van de organisatie horen de Ierse zee, de Noordzee, een gedeelte van de Atlantische oceaan, het Skagerrak en bij de landen behorende kustwateren.

KIMO International is in 1990 opgericht door Noorse, Deense, Schotse en een Engelse gemeenten. Deze gemeenten waren zeer verontrust over de toenemende vervuiling van de Noordzee. Omdat hun klachten onvoldoende gehoor vonden bij hun eigen overheden besloten zij een platform op te richten in Europa, dat haar belangen op nationaal en internationaal niveau kon vertegenwoordigen. KIMO International vertegenwoordigt haar leden nu op internationaal niveau. KIMO International is vertegenwoordigd in belangrijke Europese overleggen zoals de OSPAR, het IMO, de ministerconferentie voor Noordzeelanden.

Tot het aandachtsgebied van de organisatie horen de Ierse zee, de Noordzee, een gedeelte van de Atlantische Oceaan, het Skagerrak, de Oostzee en de kustwateren van de aangrenzende landen. KIMO International vertegenwoordigt ca. 150 kustgemeenten uit 13 landen in Europa.

Volg KIMO International op social media: