KIMO op bezoek in Harlingen

Eens per jaar komen de lid-gemeenten van KIMO uit 9 landen bij elkaar tijdens een “Annual General Meeting” en bijbehorend congres. Dit gaat per toerbeurt per land en in 2024 is het de beurt van het Vereniging Koninkrijk.

Maar… KIMO Nederland en België bestaat volgend jaar 25 jaar en na een lobby van ons secretariaat gunt het VK ons het om dit te organiseren. Dan willen we natuurlijk breed uitpakken, samen met onze Nederlandse gemeenten en onze internationale partners.

De Gemeente Harlingen is zeer geïnteresseerd om dit evenement te organiseren en om dit idee nader toe te lichten was onze secretaris deze week uitgenodigd om dit aan de raadscommissie te presenteren. Het was goed om in het historische gemeentehuis de raadsleden te ontmoeten en hun vragen te beantwoorden.

Voorafgaand aan het overleg was er een rondleiding door de stad onder leiding van de enthousiaste wethouder Hendrik Sijtsma. Die liet de bruine vloot zien, legde uit dat Harlingen binnen 5 jaar “De Schoonste Stad aan het Wad” wil worden, lichtte de aanleg van de The Great Bubble Barrier® in het Harinxmakanaal en de initiatieven Skonsen Skimmer en Sterke Jerke toe.

Heel goed om te zien dat de gemeente zoveel ambitie en zo’n actieve, milieubewuste gemeenschap heeft wiens activiteiten erg in de lijn met die van KIMO liggen. We zijn natuurlijk zeer benieuwd naar het definitieve raadsbesluit deze maand.