Strandapps zijn populair

In Veere is een speciale app ontwikkeld, waarmee je vooraf kan kijken hoe druk het strand is. Strandbezoekers kunnen in hun eigen taal vanaf half juli zien welke stranden van de gemeente Veere ze moeten mijden en welke ze wel kunnen bezoeken. Op die manier wil de gemeente ervoor zorgen dat de bezoekers zich spreiden.

We willen voorkomen dat we stranden moeten sluiten omdat het te druk wordt zodat mensen geen 1,5-meter afstand kunnen houden –  burgemeester Rob van der Zwaag

Een app is toegankelijk en actueel. Lees meer in PZC ( 24 juni 2020)

Dit doen andere kustgemeenten
In andere gemeenten en in het buitenland zijn vergelijkbare apps in ontwikkeling. In Gemeente Schouwen Duiveland is er de strand-app, die algemene informatie geeft over de veiligheid, bereikbaarheid, bijzonderheden en technische werkzaamheden. In Den Haag is er al een paar jaar een app voor badgasten met informatie over veiligheid en watertemperatuur. Mogelijk zijn deze bestaande apps uit te breiden met een druktemeter net als in Veere. In Duitsland kun je via een strandapp een plekje op het strand reserveren en in Malaga-Spanje is een drukte-app ontwikkeld.

Laat het ons weten
Hoe gaat uw gemeente om met de Corona maatregelen en strandbezoeken? Maakt uw gemeente ook gebruik van een StrandApp? Laat het ons weten.

BACK