Een groeiend bewustzijn
Eén van de mediums die KIMO gebruikt om mensen voor te lichten over de afvalproblematiek in zee en op de stranden is onze reizende tentoonstelling. Met deze expositie wil KIMO Nederland en België een breed publiek bereiken om zodoende bewustwording over ‘s werelds grootste ecosysteem onder kinderen en volwassen te brengen. De tentoonstelling gaat niet alleen in op de gevolgen van de vervuiling op het ecosysteem maar toont ook de reikwijdte en onbegrensdheid van de zeeën en oceanen. Tijdens de periode waar de tentoonstelling staat worden er rondleidingen, verschillende lezingen, en bijeenkomsten georganiseerd door de organisatie. Voor de kinderen worden er workshops, lessen en ook rondleidingen door de tentoonstelling georganiseerd.

De Tentoonstelling Actueel

De Tentoonstelling Info

KIMO Nederland en België is sinds haar bestaan betrokken bij vele aspecten rond zeeën en oceanen die tot doelstelling hebben om het ecologische dynamische systeem van de Noordzee en de aangrenzende zeeën voor te toekomst te waarborgen. Een belangrijk aspect hiervan is de toenemende vervuiling van de zeeën en oceanen. De reizende tentoonstelling “Fishing for Litter” is een compositie van elementen die hiermee deze vervuiling van zeeën en oceanen en de gevolgen daarvan weergeeft. Met deze expositie wil KIMO Nederland en België een breed publiek bereiken om zodoende bewustwording over ‘s werelds grootste ecosysteem onder kinderen en volwassen te brengen. De tentoonstelling gaat niet alleen in op de gevolgen van de vervuiling op het ecosysteem maar toont ook de reikwijdte en onbegrensdheid van de zeeën en oceanen.

De tentoonstelling blijft minimaal twee maanden op locatie. Wil de expositie goed tot zijn recht komen is

een expositieruimte van minimaal 80m2 nodig. De expositie is geen statische geheel zij kan heel goed gecombineerd worden met andere onderwerpen die uiteraard wel betrekking zal moeten hebben met de zeeën en oceanen. De inrichting van de expositie op locatie wordt door de beheerder van de expositieruimte verzorgd. KIMO verzorgd het transport van de expositie van locatie naar locatie. Hiervoor wordt een 10 m3 bestelbus gehuurd en een externe chauffeur ingehuurd. De kosten van het transport komen voor rekening van de gemeente of het museum dat de tentoonstelling exposeert.

Hoofdthema
Het hoofdthema van de expositie is de vervuiling van de zeeën en oceanen, daarnaast besteedt de expositie aandacht aan de natuurlijke diversiteiten in en boven het zeewater. Waarbij de expositie is opgedeeld in verschillende thema’s waarbij bij ieder thema uitleg wordt gegeven van het te exposeren onderdeel.

De Kinderhoek
Op de tentoonstelling is een ruim aanbod aanwezig voor jonge kinderen. Voor kinderen is een speciale speelhoek ingericht met een groot memoriespel bestaande uit houten blokken voor op de grond, Er is een kortdurende film over een krab in de Noordzee op een beeldscherm te zien, een lectuurtafel met verschillende leesboeken en kleurplaten, een zandbak om door middel van een stok met een draad en een magneet afval uit te vissen(Fishing for Litter). Er zijn voor de kinderen kleurplaten, Een speciale brochure over Fishing for Litter en een zoek plaat met wat er allemaal aan natuurlijke planten en dieren op de stranden te vinden zijn. Op iedere plaats waar de tentoonstelling staat wordt getracht een kunstwerk van kinderen toe te voegen aan de tentoonstelling op deze wijze wordt getracht de vervuiling van de zeeën onder de aandacht te houden van kinderen.

De Tentoonstelling Data

Recent

2017

Jan-Mrt
Delft (Natuurcentrum De Papaver)

Apr-Sep
Oudeschild (De Oude Vismarkt)

Sep-Dec
Beschikbaar

2016

Jan-Apr
Ouddorp (Inspiratiecentrum)

Mei-Jun
Oostkapelle (Terra Maris Natuurmuseum)

Jul-Aug
Driehuis (Reparatie en onderhoud)

Sep-Dec
Roosendaal (MEC)

2015

Jan-Mrt
Terneuzen (Bio Base)

Apr-Mei
Vlieland (Waddencentrum)

Jun-Aug
Lauwersoog (Bezoekerscentrum)

Sep-Dec
Katwijk (Natuurcentrum)

2014

Jan-Mrt
Eemsmond (AGM Vertrekhal)

Apr-Jun
Lauwersoog (Bezoekerscentrum)

Jul-Aug
Vlissingen (Reptielen Museum)

Sep-Okt
Vledder (Miramar Museum)

Nov-Dec
Den Helder (Willemsoord)

Ouder

2013

Mrt-Mei
Beverwijk (Milieudienst IJmond)

Jun-Jul
IJmuiden (Bibliotheek)

Aug-Okt
Delfzijl (Experiencenter)

Nov-Dec
IJmuiden (Decoratelier)
De Tentoonstelling Aanvragen

Uit de inmiddels opgedane ervaringen rond de tentoonstelling vindt KIMO Nederland en België het, het beste om de tentoonstelling voor minimaal 3 maanden op een locatie te plaatsen. Voor de tentoonstelling is 80m2 vrije ruimte nodig. Mocht uw gemeente interesse hebben in het huisvesten van de tentoonstelling neem dan contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

BACK