Nieuwe afvalvoorzieningen in Eemshaven

De kades van Eemshaven zien er opgeruimd uit. Groningen Seaports heeft Bek & Verburg gevraagd om speciale containers te ontwerpen voor huisvuil, zodat er minder zwerfafval op de kades terecht komt. Er werden vijf containers van 1,5 kuub geplaatst.

Samen voor een schone Eemshaven
Op de containers staat de tekst “samen voor een schone Eemshaven” en in het Engels “Together for a clean Eemshaven”. Met deze teksten hopen de initiatiefnemers een groepsgevoel te creëren gebaseerd op de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de Eemshaven schoon te houden.

De containers zijn robuust uitgevoerd. Er zit net als ondergrondse containers in de woonwijk, een kleine klep aan de bovenkant waar het afval in gedeponeerd kan worden. Met een grotere klep kunnen de containers geleegd worden. Ook zijn ze gemakkelijk te vervoeren per hefstruck en kunnen ze opgehesen worden. Verder zijn de containers volledig afgesloten om verwaaiing van afval te voorkomen.

Elke week worden de containers door Bek & Verburg Groningen, vanuit de eigen vestiging in Eemshaven geleegd, en de inhoud gesorteerd en verwerkt. Door de handmatige uitsortering heeft 93% van het ingezamelde afval een nuttige toepassing.

Afval wat op de kade ligt, wordt door de firma Borg, en door de medewerkers van Bek & Verburg Groningen opgeruimd en in de containers gedeponeerd. Een grote pluim, want dit is uitstekend voorbeeld waarvoor de Green Deal Visserij voor een Schone Zee voor bedoelt is! Samen voor een schone Eemshaven.

Benieuwd hoe het afvalmanagement er in uw haven uitziet? Surf dan naar Visserij voor een Schone Zee

Eemshaven 500x500 Eemshaven 500x500 (2)

BACK