Green Deals gepresenteerd tijdens G7 overleg in Brussel

Op 22 en 23 maart 2018 werd in Brussel een overleg gehouden tussen de G7-lidstaten. Dit overleg dat werd georganiseerd door Japan en de Europese Unie ging over de aanpak van plasticvervuiling. Green Deal partner KIMO was ook uitgenodigd voor de bijeenkomst. Omdat het een uitgelezen kans was om de Green Deal projecten internationaal voor het voetlicht te brengen, leidde wat lobbywerk tot de uitnodiging om zitting te hebben in 1 van de 6 inhoudelijke discussiepanels, en om een presentatie te geven.

Het waren twee interessante dagen. Er waren ca. 15 landen vertegenwoordigd met in totaal 100 deelnemers. O.a. uit Japan, de VS, Canada, VK, Italie, Spanje, Scandinavie etc. Ook diverse grote multinationals waren vertegenwoordigd zoals Dow Chemicals en Coca Cola. De paneldiscussies gingen over regulering van plastics, de plastic productieketen en recycling, wegwerpplastics en het verdwijnen van microplastics in onze wateren.

De paneldiscussies gingen over regulering van plastics, de plastic productieketen en recycling, wegwerpplastics en het verdwijnen van microplastics in onze wateren. De paneldiscussie waar KIMO-secretaris Mike Mannaart aan deel mocht nemen ging over “Informatiecampagnes en innovatieve oplossingen”. Onze presentatie ging over het Fishing for Litter project en de Green Deal Aanpak in Nederland. Deze manier van samenwerken is een interessante milieu-stakeholder netwerkmanagement aanpak. De presentatie werd zeer goed ontvangen. Ook mochten we een korte plenaire discussie over de aanpak van oude visnetten leidden. Hopelijk nemen de G7-landen een deel van onze initiatieven over.

Link naar de workshopswebsite

BACK