KIMO Tentoonstelling in Inspiratiecentrum Grevelingen

Op 6 november om 16.00 uur opende de reizende tentoonstelling van KIMO, dit is in het Inspiratiecentrum Grevelingen. U bent ook de komende weken welkom om de tentoonstelling te bezoeken.

Hoofdthema
Het hoofdthema van de expositie is de vervuiling van de zeeën en oceanen, daarnaast besteedt de expositie aandacht aan de natuurlijke diversiteiten in en boven het zeewater. Waarbij de expositie is opgedeeld in verschillende thema’s waarbij bij ieder thema uitleg wordt gegeven van het te exposeren onderdeel.

De Kinderhoek
Op de tentoonstelling is een ruim aanbod aanwezig voor jonge kinderen. Voor kinderen is een speciale speelhoek ingericht met een groot memoriespel bestaande uit houten blokken voor op de grond, Er is een kortdurende film over een krab in de Noordzee op een beeldscherm te zien, een lectuurtafel met verschillende leesboeken en kleurplaten, een zandbak om door middel van een stok met een draad en een magneet afval uit te vissen(Fishing for Litter). Er zijn voor de kinderen kleurplaten, Een speciale brochure over Fishing for Litter en een zoek plaat met wat er allemaal aan natuurlijke planten en dieren op de stranden te vinden zijn. Op iedere plaats waar de tentoonstelling staat wordt getracht een kunstwerk van kinderen toe te voegen aan de tentoonstelling op deze wijze wordt getracht de vervuiling van de zeeën onder de aandacht te houden van kinderen.

Mocht u belangstelling hebben voor de tentoonstelling dan gerust contact met ons op.

 

lees meer 

BACK