KIMO advies aan UNESCO

Het afgelopen jaar hebben wij naast belangenbehartiging voor u, als secretariaat van KIMO zowel in Nederland als in Schotland hard gewerkt aan een adviesrapport voor de Verenigde Naties (UNESCO). Het was een goede test van samenwerking binnen ons internationale KIMO-netwerk met een zeer positieve uitkomst.

 

Internationale samenwerking

Het secretariaat van KIMO Nederland/België heeft het project verworven en mogen leiden en heeft tevens het meeste schrijfwerk gedaan. International secretaris mw. Arabelle Bentley en Communicatie, Marketing en Media medewerker dhr. Grioghair McCord van het internationale KIMO secretariaat hebben zich vooral gericht op de dataverzameling en -verwerking. De samenwerking verliep erg prettig met onze Schotse collega’s (die zijn gevestigd op de Shetland-eilanden.

 

UNESCO rapport

Het rapport gaat over de achtergronden, aanwezigheid en aanpak van plastic afval in de mooiste 49 zeereservaten in 37 landen. Ook hebben projectleider Jan Joris Midavaine en secretaris Mike Mannaart een 2-daagse workshop voor reservaatmanagers van over de hele wereld mogen begeleiden. U kunt het rapport downloaden met de volgende link: FINAL_REPORT_MARINE_LITTER_WHO

Ook is KIMO is opgenomen in het jaarverslag van UNESCO (pag.1 voor het thema “marine litter” en KIMO genoemd op pag. 7). Daar mogen we zijn trots op zijn! Zie voor het jaarverslag de volgende link: http://whc.unesco.org/uploads/activities/documents/activity-13-237.pdf 

Tijdens de bijeenkomst gaven we twee presentaties:

Mike Mannaart: Marine Litter: results of an inventory of the state of play at UNESCO’s World Heritage marine sites International Workshop Impacts of Marine Litter on World Heritage Marine Sites.

Jan Joris Midavaine: How to actively engage society in environmental policy and management: Fishing for Litter & “the Green Deal Approach” International Workshop Impacts of Marine Litter on World Heritage Marine Sites.

Workshop-Marine-Litter-Group-2 390x900

 

BACK