Gemeente Noordwijk tekent Green Deal Schone Stranden

greendeal - schone stranden geelOp woensdag 31 augustus bij de uitreiking van de Schoonste strand verkiezing is de Green Deal Schone Stranden door drie nieuwe partners ondertekend. Gemeente Noordwijk, TrashUre Hunt en Het Circulaire Strand ondertekenden de Green Deal voorafgaand aan de bekendmaking van het schoonste strand 2016.

De Green Deal Schone Stranden is nu ondertekend door 41 partners die zich samen in zetten voor een schoner strand. Tot zeker 2020 werken gemeente, natuurorganisaties, paviljoenhouders, vrijwilligers en andere belanghebbende samen om nieuwe initiatieven op te zetten en oude concepten te versterken. Gemeente Noordwijk zal als badplaats en kustgemeente in eerste instantie vooral doorgaan met het goede werk dat zei op haar eigen strand doet om de stranden schoon te houden.
carrousel-strand-3Dat dit goed lukt blijkt wel uit de toekenning van titel “Schoonste drukke Strand 2016.” Deze titel is een nieuwe categorie binnen de Schoonste strand verkiezing die jaarlijks wordt georganiseerd door Nederland Schoon en Strand Nederland. Hierbij wordt specifiek gekeken naar de stranden die een extra uitdaging hebben bij het schoon houden van hun stranden door de grote hoeveelheden badgasten en dagjes mensen die naar hun stranden komen.

De winnaar van het schoonste strand 2016 is Oostkapelle in Zeeland. De winnaars per provincie waren Schiermonnikoog op de wadden. Heemskerk voor Noord Holland en Ouddorp in Zuid Holland. Dat alle stranden steeds schoner worden blijkt wel uit het feit dat van de 28 strandgemeenten er 25 zeer goed scoren.

 

BACK