EU Maritieme Dag in Lissabon

De EU Maritieme Dagen werden dit jaar op 16 en 17 mei in Lissabon gehouden. Dat was een goede mogelijkheid voor KIMO om zich te presenteren en de contacten met beleidsmakers en politici aan te halen.

De Noordzeecommissie van onze partnerorganisatie de Europese Vereniging van Kustprovincies (CPMR-NSC) promootte ons werk tijdens een workshop over de aanpak van KIMO, waarvoor onze hartelijke dank. KIMO mocht zelf ook een workshop leiden. Deze workshop over innovaties werd vakkundig geleid door de secretaris van onze parapluorganisatie KIMO Internationaal: Arabelle Bentley.

Op verzoek van en betaald door KIMO Internationaal was secretaris Mike Mannaart afgevaardigd om een presentatie over Fishing for Litter en onze Green Deal aanpak te geven. Hierbij zijn de inspanningen van kustgemeenten en de visserijsector sterk benadrukt. Ook heeft hij vervolgens een paneldiscussie geleid over innovaties in de afvalverwerking in de visserijsector. De bijeenkomst werd goed ontvangen en de paneldiscussie was erg levendig. Vanwege onze expertise op het gebied van Fishing for Litter zijn we na het overleg door diverse organisaties benaderd. Het hele evenement was zeker de moeite waard en KIMO heeft zichzelf goed op de kaart gezet.

BACK