Enorme interesse voor deelname aan Expeditie Juttersgeluk 2018

De vierde editie van expeditie juttersgeluk 2018 komt eraan. Een expeditie die van 16 mei tot 31 mei langs de Nederlandse kustgemeentes trekt om de kust schoon achter te laten. In totaal hebben al 29 gemeentes toegezegd om mee te werken en hebben zich 418 deelnemers aangemeld.

De expeditie richt zich op een bijzondere en mooie groep deelnemers. De deelnemers zijn mensen met een beperking of die (tijdelijk) op maatschappelijke achterstand staan. Met deze mensen rapen we het afval op wat niet thuishoort op het strand. Waarbij we vertellen over het afval probleem, plastic probleem, en ze zelf meemaken hoe groot het afval probleem in Nederland/de wereld is. De expeditie geeft deze groep mensen een bijzondere ervaring die ze niet snel vergeten. Een dag waarin ze iets goeds hebben gedaan voor de natuur; het strand; de oceaan maar ook even heerlijk op het strand en in de natuur waren. De deelnemers van vorig jaar waren zeer enthousiast en vonden dit inderdaad een speciale en leuke dag. Zie de filmpjes en foto’s van vorige jaren op de website: http://www.juttersgeluk.nl/expeditie/

De expeditie zal beginnen met een mooie opening in IJmuiden waarvoor zich al 34 deelnemers hebben aangemeld. Deze grote kick-off zal plaatsvinden op 16 mei van 13:00-15:00. Daarna trekt de expeditie tegelijkertijd richting het zuiden en noorden langs de Nederlandse kustgemeentes, van Beverwijk tot aan Harlingen en van Velsen tot aan Sluis. Deze etappes vinden plaats in de ochtend van 10:00-12:00 of in de middag van 14:00-16:00. Alle enthousiasme vanuit de gemeentes die meedoen en de aanmeldingen die binnenstroomden is voor het organiserende team heel fijn en veelbelovend om te zien. We zijn op weg naar een mooie en bijzondere expeditie.

BACK