Bertus-bakken verlossen de zee

Sinds 23 juni staan er op het strand van Den Helder Bertus-bakken, genoemd naar de bekende Helderse zeehond. Strandbezoekers worden met dit nieuwe type doe-mee-verlos-de-zee-afvalbak op een positieve manier eraan herinnerd afval op te ruimen. De bak is niet alleen voor  plastic, maar voor al het (zwerf-)afval op het strand.

Het idee voor de Bertus-bak komt van Joyce in ‘t Veld, communicatieadviseur bij de gemeente Den Helder. Zeestad Staal heeft de afvalbak ontworpen en gemaakt en Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft de bakken geplaatst.

Het is bijzonder dat onze Bertus op deze manier is vereeuwigd. Wat als spontaan idee ontstond als bijdrage aan een schoner strand is door goede samenwerking van Zeestad Staal, SSN en de gemeente werkelijkheid geworden. Heleen Keur, wethouder Den Helder

Lees meer op NH-nieuws (23 juni 2020)

afvalbak Bertus
Onthulling van de Bertus-afvalbakken op strandslag Duinoord van Den Helder. Geheel links: wethouder toerisme & recreatie Heleen Keur en midden voorin Jan Roelofsen, voorzitter Stichting Strandexploitatie en achter hem assistent strandmanager Eric den Boer, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Den Helder.

Doe Mee Verlos de Zee wordt stichting
De Bertusbakken van Den Helder zijn een voorbeeld van de Doe Mee Verlos de Zee bakken. Doe Mee Verlos de Zee is in 2010 ontstaan op de stranden van Goeree-Overflakkee. Het idee van de jutbak is omarmt door vrijwel alle kustgemeenten en één van de meest succesvolle schoon strand acties. De organisatie Doe Mee Verlos de Zee is nu aan het veranderen en heeft een stichting opgericht. Ze zijn o.a. op zoek naar bestuursleden. Doe je mee?

KIMO_doemeeverlosdezee900

BACK