Balans van het strand – webinar

Op 10 december werd het KIMO-webinar met de titel ‘Balans van het strand’ gehouden. Onder begeleiding van dagvoorzitter Mike Mannaart namen 35 geïnteresseerden deel, waaronder veel kustgemeenten. Deze konden via een chatfunctie hun vragen stellen aan het panel. In het panel hadden zitting: Janet Janssen Daalen, gemeente Noord Beveland, wethouder Sjaak van den Berg en Lenny van der Wagt van gemeente Noordwijk en wethouder Piet IJnsen van de gemeente Ameland.

KIMO-voorzitter Sebastiaan Dinjens heette alle deelnemers welkom en aansluitend waren er drie inspirerend sprekers over de thema’s: het strand als evenement, als publieke ruimte en als natuur. Tania Oudegeest van Diergaarde Blijdorp lichtte toe hoe zij het afvalbeheer regelen op deze extreem drukke evenementen locatie. De heer Ignace Schops, directeur van RLKM legde uit hoe je door verdeling van drukte in ruimte en tijd een andere beleving van het strand kan creëren en hoe dit kan leiden tot meer betrokkenheid en minder afvaloverlast. Chris Vreugdenhil vertelde over het project het groene strand, wat tot doel heeft om de stranden waar mogelijk groener te beheren.

Tussendoor werden de deelnemers vragen voorgelegd, om te peilen voor welke onderwerpen van strandbeheer enthousiasme is om de komende jaren mee verder te gaan. Addie Weenk van Rijkswaterstaat nam ook actief deel om de mening van de aanwezige gemeenten te peilen.Begin 2021 zal van dit overleg een verslag uitkomen.

Bekijk de vier eerder verschenen artikelen in de serie Balans van het strand:
Strand als evenement – MadNes festival Ameland
Strand als publieke ruimte – Strandovergang Noord-Beveland
Strand als natuur- Strandreservaat Noordvoort
Strand als duurzaamheidsopgave- Strandexploitatie Veere

Binnenkort kunt u hier de webinar terugkijken.

BACK