De eerste zes Expeditie Juttersgeluk Pop-up-etappes zijn alweer achter de rug. Vlissingen, Castricum, Bloemendaal, Delfzijl en Heemskerk (2x) hebben met totaal 200 deelnemers strand en dijk schoon gejut. De organisatie van de etappes ligt dit jaar bij de gemeenten, die daarbij worden ondersteund door een het landelijke coördinatiepunt van Stichting Juttersgeluk. Deelnemers kunnen wel de vertrouwde gezelligheid en een stoere strandtocht verwachten.
Doorstart van Expeditie Juttersgeluk
Na een eerder bericht dat de Expeditie dit jaar niet door zou gaan, heeft het enthousiasme van diverse gemeenten en deelnemers ervoor gezorgd dat er toch gejut wordt. De hele zomer zal de Expeditie Juttersgeluk opduiken. Zover zijn er acht kustplaatsen bekend: De hierboven genoemde en twee etappes die binnenkort opduiken in gemeente Schouwen-Duiveland en Noordwijk.
Huidige pop-up-etappes 2019:
20 maart – Vlissingen – lees hier hoe het was
13 mei – Castricum – lees hier hoe het was
16 mei – Bloemendaal – lees hier hoe het was
22 mei – Delfzijl – lees hier hoe het was
27 mei – Heemskerk/Wijk aan Zee – lees hier hoe het was
3 juni – Heemskerk/Wijk aan Zee – aanmelden via Gemeente Heemskerk
12 juni – Schouwen Duiveland – aanmelden via Gemeente Schouwen-Duiveland
In voorbereiding: Noordwijk
Gemeenten die een etappe willen organiseren, kunnen dit aangeven bij Stichting Juttersgeluk via expeditie@juttersgeluk.nl. Als een datum gekozen is en deelnemers zijn geworven, ontvangt de Gemeente promotiemiddelen (gele jassen, jutemmers en dankkaarten) en tips voor een geslaagde etappe.
Expeditie Juttersgeluk
Expeditie Juttersgeluk is een landelijk evenement waarbij een bijzondere doelgroep helpt het strand schoon te maken. De kracht van de Expeditie zit in het samen aan de slag gaan voor een groter maatschappelijk belang en daarmee iets betekenen voor de maatschappij. Het is een laagdrempelige activiteit voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die eigenwaarde en zelfvertrouwen geeft. Voor gemeenten is de Expeditie vaak een vliegwiel voor andere initiatieven ter bevordering van participatie. De kustgemeenten zien de Expeditie als verbindende activiteit die direct bijdraagt aan de KIMO-doelstellingen. Voor Juttersgeluk is de Expeditie een belangrijk project waarmee de stichting haar missie wil uitdragen: een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt en samenwerkt aan een circulaire economie. Het opgeraapte afval biedt een aanvulling van plastic grondstoffen voor het atelier.
Wil jij ook een Pop-up-etappe organiseren, neem dan contact op via Expeditie Juttersgeluk