AB met ambtelijk overleg en DB

Belangrijke data voor in uw agenda! Voor de eerste maal na de gemeenteverkiezingen zal er weer een ambtelijk overleg plaatsvinden gecombineerd met het Algemeen Bestuur. Hierin wordt ook het nieuwe bestuur gekozen voor het Dagelijks Bestuur die direct diezelfde middag voor het eerst samenkomen.

Een belangrijk moment voor bestuursleden en beleidsmedewerkers, want veel colleges zijn deels of zelfs in het geheel gewijzigd. Dit betekent veel nieuwe mensen met frisse ideeën voor KIMO. Helpt u mee koers zetten naar onze volgende doelen? Graag verwelkomen we u op woensdag 5 september aanstaande te Noordwijk. Neem voor meer informatie contact op met Joke van Dijk, jdijk@odijmond.nl en 0644307275.


Bijeenkomst Fishing for Litter

Daarnaast zal een speciale Fishing for Litter bijeenkomst plaatsvinden. Fishing for Litter is in de loop der jaren een sterk merk geworden. Wekelijks vaart een vloot van 124 schepen uit om het afval van de maatschappij uit de zee te halen dat eenmaal aan wal door afvalverwerkers wordt gescheiden en voorbereid voor recycling. Op deze manier wordt jaarlijks 300.000kg materiaal teruggebracht in de kringloop van grondstoffen en wordt de Noordzee zichtbaar schoner. Vissers krijgen voor het apart houden van het afval dat zij opvissen geen vergoeding.

Het project groeit nog steeds. En om deze groei bij te houden worden nieuwe, eventueel commerciële financiers gezocht. Door het project Fishing for Litter te steunen, kan een bedrijf zich profileren. Er wordt verwacht dat we steeds meer recyclen, dat we verantwoord omgaan met het milieu en schaarser wordende goederen. Het is niet voor niets dat de prijs van grondstoffen de laatste tijd in de lift zit. Een partnerschap met Fishing for Litter staat goed op het visitekaartje naar andere partijen en met name de consument. Wie wil er geen schone Noordzee en gezonde vis!?

Op vrijdag 14 september verwelkomt KIMO een select gezelschap (toekomstige) financiers om gezamenlijk na te denken over de beste financieringsconstructie voor de toekomst. Verschillende belangrijke en strategische partners hebben zich inmiddels voor de bijeenkomst aangemeld. Heeft u ook ideeën over de financiële toekomst van Fishing for Litter? U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een email te sturen naar Joke van Dijk, jdijk@odijmond.nl Graag nemen we dan contact met u op.

Uitnodiging Fishing for Litter

BACK