KIMO_Strandinspecties 390x900

1ste ronde strandinspecties 2020

Zomerse temperaturen, een hittegolf achter de rug: het is al even prachtig weer geweest voor een bezoek aan het strand. Ruimte genoeg voor 1,5 meter afstand en de mogelijkheid om lekker af te koelen in de zee. De eerste ronde strandinspecties van 2020 laten tevens zien dat de Nederlandse stranden erg schoon zijn.

Anders dan anders
Organisatie Strand Nederland heeft besloten de hoeveelheid strandopgangen die dit jaar geïnspecteerd worden terug te brengen van 95 naar 35. Er worden nu inspecties uitgevoerd op 35 van de drukste stranden waarbij in elke kustgemeente één strand wordt geïnspecteerd. Alleen bij kustgemeenten met meerderde drukke badplaatsen zijn twee drukke stranden geïnspecteerd. Op deze wijze wordt er ingezet op een kwaliteitsverbetering van de afzonderlijke metingen en zijn de resultaten van de inspecties beter onderling vergelijkbaar.

COVID-19
De inspecties voor de Strandverkiezingen zijn vanwege de COVID-19 uitbraak iets later dan gepland uitgevoerd. De inspecties voor de 1e ronde zijn verricht in de periode tussen 8 juni en 22 juni. De 2e inspectieronde zal plaatsvinden in de periode van 11 juli t/m 22 juli. Tijdens deze ronde worden ook verkorte OSPAR-metingen uitgevoerd. Hierbij wordt in een vak van 30×30 meter al het afval verzameld en gecategoriseerd. De uitreiking op 30 juli is geen evenement, maar de stranden worden bezocht door Strand Nederland om de prijzen te overhandigen. Na afloop van de prijsuitreiking wordt de monitoringsapp voor iedereen toegankelijk gesteld op www.strandinspecties.nl

Strandzakjes 1+1 gratis
Strandzakjes zijn een effectief middel om het strand schoon te houden. De Green Deal Schone Stranden heeft daarom besloten de succesvolle actie van vorig jaar te verlengen! Bestel nu uw strandzakjes met 50% korting. Wees er snel bij want op=op.

Voor het bestellen van de strandzakjes bezoekt u de Strandwinkel of stuurt u een email aan Strand Nederland. Geef bij de bestelling aan dat u gebruik maakt van de actie van de Green Deal Schone Stranden. Daarmee krijgt u voor iedere bestelde doos, 1 doos gratis (maximaal 10 dozen per klant).

BACK