Sleutelhanger 390x900

Sleutelhangers van visnet!

De bekende kleur groen van een sleepnet van bodemvissers, maar dan in de vorm van sleutelhanger met het logo van de Green Deal. De afgelopen twee maanden werkten de mensen van Stichting Juttersgeluk aan 200 sleutelhangers van 100% gerecycled visnet. De komende tijd zullen deze uitgedeeld worden aan de vissers en andere partners.

Bodemvissers krijgen tijdens het vissen afval in hun netten. In het door KIMO gecoördineerde project ‘Fishing for Litter’ nemen de deelnemende vissers dit zwerfvuil mee naar land. Ook oude netten en pluis worden apart ingezameld. Veel van dit materiaal wordt op industriële en kleine schaal gerecycled tot nieuwe producten. Om te laten zien dat oude visnetten geen afval zijn, maar een grondstof is deze sleutelhanger gemaakt van 100 % gerecycled visnet.

Extra bijzonder is dat de sleutelhangers gemaakt zijn door betrokken strandjutters van Stichting Juttersgeluk. In het atelier van de stichting staat een wasmachine, shredder en machine waar gesnipperd plastic van allerlei kleuren en herkomst geperst kan worden. Zo worden nieuwe producten gemaakt met een nuttige toepassing. De mensen van Stichting Juttersgeluk hebben met veel plezier aan deze grote opdracht gewerkt. Benieuwd geworden wat deze bijzondere jutters nog meer maken? Neem eens een kijkje op de website!

BACK